BIOGRÁFIA

Nagy Kristóf zenei pályafutása 2002-ben kezdődött egy Pilisvörösvári garázsban, ahol barátaival népszerű dalokat dolgoztak fel, amiket elő is adtak a környező települések szórakozóhelyein.

A professzionális zenész élet első lépcsőfokaként 2008-ban felvételt nyert a Póka Egon által vezetett Kőbányai Zenei Stúdió ének szakára, amit 2011-ben sikeresen el is végzett. Az itt töltött évek alatt olyan kiváló művészektől volt szerencséje tanulni, mint például Sárik Péter, Cseke Gábor, Faragó Béla, Esze Jenő, Lukács Andrea és Faith Ildikó.

Az iskolában töltött utolsó tanévben a Universal Music Hungary és a Coca Cola MyCokeBand nevű közös projektjének (Superhero) lett az énekes frontembere. A zenekarnak volt szerencséje több, mint 8000 ember előtt játszani a 2010-es MTV Icon-on, ahol Ákos dalokat dolgoztak fel, illetve megjelent két klipjük, amiből az „Utolsó boldog nyár“ című dal egy nyáron át vezette a Class Fm és a többi rádiók lejátszási listáit, illetve jelölve lett az „Év legjobb dala“ Fonogram díjra.

A zenekar feloszlását követően a Megasztár 6. szériájában, melyben az ország egyik legtehetségesebb női énekese, Radics Gigi győzedelmeskedett, 6. helyezést ért el.

Nem sokkal a tehetségkutató után Kristóf elfogadta a TV2 megkeresését és a csatorna által gyártott „Magyarország jövünk“ című innovatív websorozatában műsorvezetőként is kipróbálta magát. A műsort miniprogramként fél éven keresztül sikeresen sugározta az anyacsatorna is.

2015-ben az ország egyik legnépszerűbb napi sorozatában, az „Éjjel-Nappal Budapestben“ Maya szeretőjeként tűnt fel fél éven keresztül minden este az RTL Klub képernyőjén, ahol a színészmesterség nehéz pályáján bontogatta szárnyait.

Bár pályája kezdete óta ír saját dalokat, szerzői vénáját ezidáig más előadók dalszövegírójaként mutatta meg. A szakmát az egyik legjobb barátjától a kiváló dalszövegíró szaktekintélytől, Szabó Ágitól tanulta, akit a mai napig mentorának, példaképének tekint.

2014 óta számos előadónak, zeneszerzőnek dolgozott, aminek eredményeként több elismerést is szerzett. 2014-ben „Gájer Bálint – Egyszerű az élet“ című lemezével Fonogram díjat nyert, 2015-ben „Peter Sramek – Karácsonya“ arany, „Pál Dénes – Régi mese“ platina, 2016-ban „Peter Sramek – Száz lépés“ platina, illetve 2017-ben „Radics Gigi – Vonzás“ című lemezével pedig egy újabb platina lemez büszke tulajdonosa lett.

Ezen kívül volt szerencséje szöveget írni „Sárik Péter – Idebent-Odakint“ című lemezére, aminek címadó dalát is jegyzi 5, a „Group N‘ Swing – Most légy férfi“ lemezére 2, illetve „Tabán István – Szerelem, várj!“ című albumára 4 szöveget is írni.

Ma is aktívan énekel a The Gentlemen nevű jazz formációban, amivel a főváros legelagánsabb hoteljeiben lépnek fel esténként, emellett pedig folyamatosan dolgozik az első saját lemezén és verses kötetén, amiket 2019-ben szeretne megmutatni majd a nagyközönségnek is.